Inschrijven klimaatweekend 1 t/m 3 oktober

De gevolgen van de klimaatcrisis worden overal steeds concreter. Het extreme weer van de afgelopen maanden laat zien dat we geen tijd te verliezen hebben in het bouwen van een sterke beweging die klimaatrechtvaardigheid kan afdwingen.

Onder leiding van scholierenstakers gingen in 2019 wereldwijd miljoenen mensen de straat op. In 44 steden in Nederland protesteerden mensen in maart onder de leus van het klimaatalarm. Nu de coronapandemie in Westerse staten weer meer naar de achtergrond verschuift, is het tijd om samen te komen.

Het klimaatweekend is bedoeld voor iedereen die de afgelopen jaren actief is geweest in de klimaatbeweging én voor alle mensen die nog verder betrokken willen raken. Van scholierenstakers, rebellen tot mede-aanklagers in rechtszaken. We willen samenkomen met ongeveer honderd mensen om plannen te smeden, de strategie voor de beweging uit te denken en natuurlijk om elkaar (beter) te leren kennen!

Het weekend vindt plaats van vrijdag 1 tot zondagmiddag 3 oktober. We zijn bezig met een inhoudelijk programma van strategische discussies om een aantal van de belangrijkste vraagstukken voor de beweging te addresseren. Hiernaast is er veel ruimte om informeel met elkaar door te praten. Wij zullen scherp zijn om de coronamaatregelen in acht te houden.

Praktisch. De groepsaccomodatie in Baarn is rolstoeltoegankelijk. Overnachten kan op de slaapzalen en er worden drie veganistische maaltijden per dag geserveerd. Wij wij vragen deelnemers om naar draagkracht een financiële bijdrage te leveren aan het weekend. Door deelnemers te vragen een korte motivatie te schrijven, hopen we deelname van een goede en representatieve dwarsdoorsnede van de beweging mogelijk te maken.

Verdere informatie over het precieze programma, betalingswijze en de locatie zullen via de mail worden gecommuniceerd.